Als “hiker” werk je op een vast adres voor Autoreset. Ik werk bijvoorbeeld voor een autoverhuurbedrijf in Den Haag op een aantal dagen. Daar werken ook nog andere Autoresetters. Sommigen al jaaaren. Het voordeel is dat je niet van A naar B rijdt en dan van B naar C met openbaar vervoer gaat, maar ergens een auto moet wegbrengen en dan wordt je door een collega opgehaald. Het voordeel is dat je minder hoeft op te letten hoe je je reis met OV moet plannen. Het nadeel daarvan vind ik dan weer dat je minder scherp blijft. Voor mij is een combi van hiken en buiten spelen (het reguliere Autoreset werk) het leukst.

De foto is van de achterkant van een Ford Focus Station. Die was net binnengebracht en had ik vol getankt en door de wasstraat gehaald. Daarna loop je hem even na. Ik zie de achterklep scheef zitten als ik hem dicht sla. Nog eens openen en nog wat harder dicht slaan. Blijft scheef zitten. Nadat ik een ervarener hiker er heb bijgehaald een monteur opgezocht (het verhuurbedrijf zit bij een Ford garage in) en gevraagd er even naar te kijken. Die liet zien dat het plastic onderste deel van de kofferdeksel op een metalen frame zit geklikt. Net zoals de binnenschaal van een portier in het metalen deel van het portier zit geklikt. Een beetje morrelen en een klap op de juiste plek bracht het ding weer op zijn plaats. Probleem opgelost!

Ik groet u!
~~~~
Autoresetter