Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik zit droog in een bushokje naast de A27 bij Meerkerk. Hier komen verschillende bussen langs en heb je onmiddellijk keuzestress: “Welke bus moet ik nu nemen? Die naar Utrecht? Die naar Gorinchem of die naar Rotterdam en dan wel of niet bij Sliedrecht op de trein Stappen?” Ik zit dat rustig te typen op mijn Iphone, nog niet geheel bekomen van de schrik van de wandeltocht van bijna 30 minuten over een soort provinciale weg zonder voetpad waarbij je bij elke auto in de berm springt om niet in de weg te lopen als er een tegenligger aankomt.

“Bent u nog beschikbaar voor een ritje?” Vroeg de planner vriendelijk. “Waarnaartoe?” vroeg ik. “Meerkerk” was het antwoord. Ik was daar al eens geweest en zei ”Dat is goed”. “Plong” zei mijn Iphone en de rit kwam op de app en e-mail binnen. Even snel uitdraaien dacht ik. Helaas: de printer wilde een paar extra aaien omdat er niet één maar wel twee inktreservoirs bijna leeg zijn. Uiteindelijk lukt het.

Ik stap vrolijk op mijn fiets in een zonovergoten Den Haag. Geen plu en geen regenkleding. Tijdens de rit naar Meerkerk kom ik bij de splitsing van de A16 en de A15 in een enorme hoosbui terecht. Ik minder vaart tot 60 km/uur om te voorkomen dat ik ga aquaplanen. Verbazingwekkend hoe het ander verkeer voortjakkert. Bij de tunnel bij Alblasserdam onder de Noord klaart het gelukkig weer op.

Als ik in Meerkerk aankom dreigt er een nieuwe bui. Die wacht ik even af voordat ik de wandeltocht aanvaard. Ik ben een beetje bang dat de eerdere hoosbui daar inmiddels heen gedreven is en over mij heen valt als ik aan het wandelen ben, maar dat valt weer mee. Meer dan wat losse druppels en spetters is het niet. Het was dus maar een beetje afzien.

Bij Station Sliedrecht besluit ik lekker in bus 388 te blijven zitten tot Kralingse Zoom in Rotterdam. Er staat al een trein op het station Sliedrecht, maar ik vrees dat die voor mijn neus weg rijdt. Bij station Papendrecht blijkt dat ik gelijk had. Er staat een trein en die rijdt ook weg, nog voordat ik uit de bus kan stappen. Het is overigens ook goed mogelijk dat ik naar de verkeerde trein zit te kijken. Ik zou misschien beter maar de apps moeten kijken.

Ik groet u!
~~~~
Autoresetter